Silti, pat ja ārā zem nulles: eksperta ieteikumi mājokļa siltumefektivitātei » Newsbook.lv - новостной блог. Новости экономики и бизнеса, статьи о мире и Америки, России и Европе. Информационный портал новостей о культуре.
Показать меню
Jaunumi

17 ноя 18:21LV / Ziņas

Silti, pat ja ārā zem nulles: eksperta ieteikumi mājokļa siltumefektivitātei

Sinoptiķi prognozē, ka šī ziema būs viena no aukstākajām pēdējo gadu laikā, tādēļ svarīgi parūpēties par drošu un siltu mājokli, lielāku uzmanību veltot siltumefektivitātes pasākumiem.  

Līdz ar siltumefektivitātes paaugstināšanas pasākumu ieviešanu, mājokļa īpašniekam ir iespējams ne tikai padarīt mazākus izdevumus par apkuri un palielināt drošību, bet arī samazināt nelaimes gadījumu iespējamību.

Negadījumi, kas radījuši zaudējumus, bijuši dažādi – no plīsušām apkures caurulēm līdz pat ugunsgrēkiem apkures sistēmas bojājumu dēļ. Visbiežāk nelaimes notiek, piemēram, apkures sistēmas pārkaršanas, sadegšanas vai neatbilstošas jaudas dēļ, norāda ''BALTA'' atlīdzību direktors Ingus Savickis. Tāpēc, lai nodrošinātu komfortablu temperatūru mājoklī, pirmkārt, ir jāparūpējas par efektīvu un drošu apkures ierīci, otrkārt, jādomā par siltumefektivitātes paaugstināšanu.

Kā informē uzņēmuma ''Vides Tehnika" eksperts siltināšanas jautājumos Intars Rozmans, bieži vien dzīvokļu un māju īpašnieki aizmirst par elementārām lietām, kas var palīdzēt viņu īpašumā ne tikai nodrošināt komfortablu temperatūru, bet arī izvairīties no nelaimes gadījumiem. Viena no lietām, ko visbiežāk īpašnieki atstāj novārtā, ir logu un durvju spraugu nosiltināšana. Var likties, ka no tā lielas jēgas nav, taču katru dienu pierādās, ka pa loga un durvju spraugām mājoklī ieplūst aukstais gaiss. Ja logi ir ielikti nekvalitatīvi, tad aukstais gaiss mājoklī var ieplūst pastiprināti. Atliek tikai pielikt roku pie loga spraugām, lai par to pārliecinātos, skaidro speciālists.

Mājas siltināšanas eksperta ieteikumi komfortablai temperatūrai aukstajā sezonā, pie viena izvairoties no nelaimes gadījumiem:

  • Svarīgi parūpēties, lai mājoklī būtu kvalitatīvi logi un durvis, kas veiksmīgi aiztur aukstumu. Izvēloties logus un durvis, noteikti ieteicams konsultēties ar speciālistu, kas palīdzēs izvērtēt to siltumefektivitāti un piemērotību konkrētajam mājoklim;
  • Ja mājoklī konkrētajā brīdī nav iespējama logu maiņa, tad vēlams parūpēties par to noblīvēšanu – vietu, pa kurām mājoklī var ieplūst aukstais gaiss, nosegšanu. Rekomendēts logu spraugu aizlīmēšanai izmantot papīra lentu, jo pavasarī to varēs saudzīgi noņemt no logiem, tos nebojājot;
  • Lai daudzdzīvokļu mājā nodrošinātu mazākas apkures izmaksas, kā arī drošāku un pilnvērtīgāku siltumefektivitātes uzturēšanu mājoklī, svarīgi veikt ēkas siltināšanu no ārpuses, taču, ja tas nav iespējams, tad būtiska būtu vismaz mājokļa sienu siltināšana no iekšpuses;
  • Būtiski atcerēties, ka apkures ierīcei ir jābūt izbūvētai atbilstoši apkurināmās telpas platībai. Jāatceras, ka apkures sistēmu var nākties mainīt, ja nesen mājai uzcelta piebūve, tādā veidā paplašinot dzīvojamo telpu;
  • Ja apkures ierīces siltumnesējs ir šķidrums, piemēram, ūdens, būtiski ir nosiltināt siltumnesēja caurules, spiedkatlus, kas atrodas bēniņos vai pagrabos, – arī tas palīdzēs izvairīties no liekiem siltuma zudumiem un apkures cauruļvadu aizsalšanas.
http://newsbook.lv/http://newsbook.lv/
Pievienot komentāru