4 svarīgi faktori, kas jāņem vērā, liekot likmes uz tenisu
Показать меню
Jaunumi

21 июл 12:26LV

4 svarīgi faktori, kas jāņem vērā, liekot likmes uz tenisu

Ir lieliski izbaudīt sava iecienītākā sporta veida spēli, apmeklējot to klātienē vai arī skatoties TV ekrānā, un spēt paredzēt kāds būs tās iznākums. Tas nav viegli izdarāms, turklāt tas prasa daudzu gadu pieredzi, lai sevi varētu saukt par labu šajā jomā. Lai gan daži cilvēki uzskata, ka nozīme ir tikai veiksmei, patiesība ir tāda, ka ir vairāki faktori, kas var ietekmēt spēles iznākumu, un veiksme ir tikai viena no tiem. 

 

Spējot paredzēt spēles iznākumu, Jūs variet veikt likmes un konkrēto spēli, taču tas ir grūts uzdevums, jo īpaši iesācējiem. Apskatīsim svarīgākos faktorus, kas jāņem vērā, liekot likmes uz tenisa sporta veidu. Atšķirībā no komandu sporta veidiem, kur spēles iznākumu nosaka vairāki spēlētāji, tenisā iznākumu nosaka tikai viena persona. Kā arī ielūkojieties Ebet LU sporta totalizatoru piedāvājumu klāstā, kas sniedz  noderīgu bezmaksas informāciju tiem, kas interesējas par konkrēto spēles veidu. 

 

Traumas 

 Līdzīgi kā citos sporta veidos, arī, veicot likmes uz tenisu, ļoti svarīgs faktors ir spēlētāja veselības stāvoklis. Sportists ir tikai cilvēks, tāpat kā katrs no mums, un viņš ir pakļauts ikdienas notikumiem. Arī tenisa spēlētāji ir pakļauti traumām, kas ietekmē viņu sniegumu un līdz ar to arī rezultātu. 

 

Gada sākumā spēlētāji parasti ir spēka pilni, bet sezonas gaitā daži sāk ciest no traumām. Dažas traumas ir nelielas, tomēr sportists, kas spēlē ar nelielu traumu, nedarbosies ar 100 % jaudu, un iznākums tik un tā var beigties ar izstāšanos no spēles vai pat turnīra, lai veselības stāvoklis nepasliktinātos vēl vairāk. 

 

Tāpat arī spēlētājs, kurš atsāk spēlēt pēc smagas traumas, vēl var nebūt formā. Tāpēc, pirms veikt "drošu likmi" uz kādu augstākā ranga spēlētāju, ir lietderīgi pārbaudīt arī spēlētāja traumu vēsturi, lai Jūs zinātu, vai šis konkrētais spēlētājs būs labākajā formā, kad uz viņu liksiet savu likmi. 

 

Spēlētājs pret spēlētāju 

 

Tā kā gadu no gada sezonā sacenšas viena un tā pati spēlētāju grupa, ir liela iespēja, ka šie spēlētāji jau iepriekš ir tikušies savā starpā, parasti vairāk nekā vienu reizi. To dēvē par spēlētāju savstarpējo maču. 

 

Šī statistika ir būtisks faktors, kas jāņem vērā, liekot tenisa likmes, jo, izmantojot iepriekšējo spēļu rezultātus, Jūs varat novērtēt, kā spēlētājam veicas ar konkrētu pretinieku. Tomēr, runājot par iepriekšējām spēlēm, labāk ņemt vērā tikai nesen notikušās divu spēlētāju savstarpējās cīņas, jo spēlētāji laika gaitā mēdz pilnveidoties, tāpēc, piemēram, pirms diviem vai vairāk gadiem sasniegtie rezultāti nav tik būtiski. 

 

Spēlēšanas apstākļi 

 

Tenisa spēles iznākumu var ietekmēt ne tikai cilvēciskie faktori, bet arī spēles apstākļi. Piemēram, daži spēlētāji dod priekšroku spēlei uz cietā seguma kortiem. Cietie korti ir izgatavoti no cementa vai plastmasas, kas nozīmē, ka tie palielina bumbiņas ātrumu.  

 

Tāpēc pirms derību veikšanas vispirms noskaidrojiet, kāds ir spēlētāja iecienītākais segums. Kad esat izvēlējies spēlētāju, varat apskatīt viņa rezultātus uz konkrētiem segumiem un noteikt viņa izredzes mačā vai turnīrā, uz kuru plānojat likt likmes. 

 

Turnīra veids 

 

Ne visiem turnīriem ir vienāda vērtība gan balvu izcīņas, gan reitinga punktu ziņā. Parasti visaugstāk rangā esošie tenisisti vislabāk spēlē Grand Slam turnīros, kur likmes ir augstākas. Viņi nav tik motivēti uzvarēt zemāka ranga turnīros, jo īpaši, ja tie notiek tieši pirms vai pēc lielā turnīra. Turklāt šie augstākā ranga spēlētāji mazākos turnīros saņem naudu par dalības maksu, tāpēc, neatkarīgi no tā, vai viņi uzvarēja faktiskajās sacensībās vai nē, viņi dodas mājās ar naudas summu. 

 

Tāpēc pārbaudiet grafikus pirms un pēc konkrētā turnīra spēles, uz kuru vēlaties likt likmes. Saistiet to ar spēlētāju un padomājiet, kāda varētu būt viņa motivācija. Spēlētāja motivācija katrā turnīrā nav vienāda. 

http://newsbook.lv/http://newsbook.lv/
Pievienot komentāru